ARTURIUS
Posts: 1
Joined: Wed May 03, 2017 4:38 am

Can I record timelapse from the screen using Bandicam?

Wed May 03, 2017 4:45 am

If not, through what program can you?
:mrgreen:

User avatar
Bandicam Company
Site Admin
Posts: 7580
Joined: Mon Dec 20, 2010 12:19 pm

Re: Can I record timelapse from the screen using Bandicam?

Thu May 04, 2017 11:00 am

Hello,

You may try one of the solutions below:

1. Check "Repeat screen capture", and enter "xxx" seconds. (No. 2)
If you enter "999", Bandicam will take a screenshot every "999" seconds.
Image

2. Reduce the FPS from "30" to "1" at the Format settings of Bandicam. (No. 2)
Bandicam will capture 1 frame per second.
Image

User avatar
globvar
Posts: 3
Joined: Fri Mar 17, 2023 11:38 pm

Re: Can I record timelapse from the screen using Bandicam?

Sun Mar 26, 2023 11:18 am

@Bandicam
It would be great with a dedicated record option called Timelapse because timelapses of eg. painting processes and similar are quite common! And it's cumbersome having to set FPS just because of this. Besides, having a dedicated Timelapse record mode you could also implement not recording duplicate images (when nothing moves on screen).

User avatar
Bandicam Company
Site Admin
Posts: 7580
Joined: Mon Dec 20, 2010 12:19 pm

Re: Can I record timelapse from the screen using Bandicam?

Mon Mar 27, 2023 5:41 pm

Hello globvar,

We have forwarded your request to our development team.

You can use Bandicut to make a timelapse video.
https://www.bandicam.com/bandicut-video ... ack-speed/

Thank you for your suggestion.

Return to “Bandicam - General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 28 guests